zondag 8 november 2015

Turner in Zwolle


Joseph Mallord William Turner

Raquel Maulwurf

Gerhard Richter


Jun Nguyen-Hatsushiba

Joseph Mallord William Turner

Eyal Gever

Joseph Mallord William Turner
In Museum De Fundatie in Zwolle is een deel van de dubbeltentoonstelling Gevaar en Schoonheid en de Traditie van het Sublieme over William Turner te zien. In Enschede rond het thema aarde en lucht, in Zwolle water en vuur, dus heel veel zeeën!
Prachtig om te zien dat een kunstenaar in die tijd al neigde naar het abstracte. Zijn zee (bovenaan) is helemaal teruggebracht tot de essentie, het sublieme.  En wat ik normaal een zwaktebod vind om de ruimte te vullen, nl. het toevoegen van andere kunstenaars met hetzelfde onderwerp, vond ik hier een grote meerwaarde hebben. Bijvoorbeeld de prachtige hedendaagse werken van Raquel Maulwurf, Eyal Gever en Gerhard Richter.
Maar het allermooiste vond ik wel de video van Jun Nguyen-Hatsushiba met riksja-rijders onder water. T/m 3 januari 2016. 
museumdefundatie.nl
Daarna nog even het Stedelijk Museum van Zwolle binnengelopen waar de levensgrote papieren muzikanten van Peter Bes, de video van Guido van der Werve en het 'instrument' van Nico Parlevliet het bezoek de moeite waard maakten. T/m 31 januari 2016. 
stedelijkmuseumzwolle.nl

Peter Bes

Geen opmerkingen: