maandag 28 september 2015

Biennale Venetië #3 Stad en Musea






In Palazzo Fortuny de gebruikelijke presentie van super-decorateur Axel Vervoordt, deze keer interessanter dan ooit. Beneden 'kubushuizen' van gerecycled materiaal, boven prachtige kunst van vaak beroemde kunstenaars (er hangt en passant even een Kiefer) gecombineerd met antiek en bijzondere memorabilia.  De laatste foto is een still uit een video van Hans op de Beeck, die ook te zien was op Art Rotterdam. 

In Palazzo Grassi een solotentoonstelling van Martial Raysse. Ik werd aangetrokken door de affiche van de expo, maar vond het werk niet geweldig. Hoewel het beneden weer begon met een serie vitrines, die ik wel leuk vond. Zie foto's hieronder.




Bij Punta Della Dogana de expo Slip of the Tongue, gecureerd door Danh Vo: heel veel kunstenaars bijeengebracht een prachtig gebouw. Maar geen must wat mij betreft!

In de stad hebben we een geweldige, kleine tentoonstelling gezien van werk van Peter Doig. Sowieso een schilder die ik bewonder en die niet vaak in het echt te zien (foto's hieronder).





Verder blijft het leuk om zomaar ergens binnen te lopen bij presentaties in de stad. Wij zagen de inzending van Nieuw Zeeland in de prachtige Biblioteca Nazionale Marciana op het San Marcoplein, Estland toonde intrigerend werk van Jaanus Samma 'Not Suitable for Work' op San Samuele Square, en op Zattere vielen we binnen bij een mooie videopresentatie van AES+F 'Inverso Mundus'. 
Waar we wel speciaal voor overgevaren zijn is de Basilica Maggiore op het eilandje San Giorgio, waar Jaume Plensa gigantische 3D sculpturen liet zien (zie foto's hieronder).








Geen opmerkingen: