maandag 28 september 2015

Biennale Venetië #1 Arsenale








De Kunstbiennale in Venetië pretendeert een overzicht te geven van de hedendaagse beeldende kunst. Er zijn dan ook 136 artiesten uit 53 landen geselecteerd door curator Okwui Enwezor. Een deel daarvan in Het Arsenaal en De Giardini, maar er zijn ook heel veel presentaties in de stad zelf. Tel daar nog eens de musea bij op en je bent een flinke tijd bezig om alles te kunnen zien.

Het Arsenale was dit jaar een grote verrassing. Na alle berichten in de krant over depressieve kunst, was ik op het ergste voorbereid. Misschien was de inhoud niet altijd vrolijk te noemen, maar het was een feest om naar alles te kijken. En het thema All the World's Futures werd ook wel degelijk door veel kunstenaars op een positieve manier  ingevuld.
Opvallend was het grote aantal tekeningen en de verzamelingen en vitrines. Schilderkunst is er nauwelijks te zien, behalve van een paar gevestigde namen als Baselitz en Chris Offili. Natuurlijk weer veel video en installaties. Mocht je nog naar Venetië gaan, haast je dan niet, want het eerste stuk van het Arsenale is het spannendste. T/m 22 november 2015. 
labiennale.org

Geen opmerkingen: