zaterdag 4 april 2015

De Hallen Haarlem


Erik van Lieshout

Ik wilde nog heel graag de video Basement zien van Erik van Lieshout in de De Hallen in Haarlem. Hij gaat over zijn project om de katten in de kelders van De Hermitage in Rusland een beter bestaan te geven (of gaat het over: wie zorgt voor onze kunst, wie bewaakt de cultuur?? Of heeft een curator dat achteraf verzonnen?). Van Lieshout heeft een soort basement nagebouwd waar de film te zien is. Grappig en hilarisch als altijd. Helaas heb ik zijn video Up gemist, die was alweer weg. Wel hing er nog een geweldige tekening van El Core. Wat kan hij toch ook fantastisch tekenen!
Daarnaast was er een installatie van Erkka Nissinen 'God or terrror or retro dog'. Dit naar aanleiding van de schilderijen en sculpturen die hij in het depot van De Hallen vond (blijkbaar een trend een museumland!). Ik was helemaal alleen in de donkere zaal en vond het in het begin bijna eng, maar het werd alsmaar leuker. Totaal onbetekenende kunst werd af en toe belicht aan de hand van een verhaal, later ook met gitaarmuziek en bliksem en donder. Ik kon het niet meer opbrengen om de vier video's, die het tweede deel van dit kunstwerk vormden te zien (nog eens 1 uur video).
Heb nog wel even gekeken naar de video van Nathaniel Mellors, Sophisticated Neanderthal interview, maar ook dat was teveel. Hoeveel video kun je tot je nemen??? T/m 25 mei. 
dehallen.nl 


Erkka Nissinen

Nathaniel Mellors

Geen opmerkingen: