dinsdag 7 oktober 2014

Stedelijk Museum Amsterdam


The Wall.

Child Waving.

The Widow (van Lumumba)

Grote publiekstrekker op dit moment is natuurlijk de overzichtstentoonstelling van Marlene Dumas 'The image as a burden'. Er zijn veel van haar iconische inkttekeningen van gezichten te zien (foto bovenaan), maar daarnaast ook voor mij onbekend werk, zoals The Widow, The Wall en Child Waving. Een prachtige tentoonstelling, met prachtig inspirerend werk. Wat kan Dumas schilderen!
Ik mis sommige schilderijen wel, zoals de sneeuwwitje-serie, en van de schoolmeisjes/jongens was er ook maar eentje in de grote hal. Maar een kniesoor die..... Ik ga vast nog vaker kijken. T/m 4 januari 2015 te zien. 

Daarnaast is tot 8 november nog de Collectie Sanders 'Bad thoughts' te zien in de benedenruimte. Jammer dat dit een beetje ondergesneeuwd raakt door het geweld van Dumas, want er zijn heel bijzondere werken te zien. De zaal met schilderijen van Anselm Kiefer is indrukwekkend, evenals de ruimte met foto's van Cindy Sherman. Deze tentoonstelling lijdt wel een beetje aan het fenomeen 'geen keuzes kunnen maken', waardoor het geheel tamelijk rommelig en willekeurig oogt. Niettemin de moeite van het bezoeken waard.
stedelijk.nl

Anselm Kiefer.

Cindy Sherman. 

Geen opmerkingen: