vrijdag 26 september 2014

Galeries Amsterdam




Ik wilde last minute nog heel graag de solopresentatie zien van Erik Mattijssen bij Galerie Ron Lang Art in Amsterdam. Ben blij dat ik ben gegaan, want de schilderijen waren weer geweldig: onderwerp, kleurgebruik, de combinatie van gouache, potlood en pastelkrijt en vooral ook de vele dessins. Helemaal wat ik leuk vind! Helaas alleen morgen nog maar te zien. 
ronlangart.nl


Tegelijk mijn laatste aankoop Encyclopedia of Hair van Esiri Erheriene-Essi opgehaald bij Galerie Ron Mandos. Ben er heel blij mee, het is prachtig!

Bij Galerie Ron Mandos zijn nu onder de titel Playtime foto's en een video van Isaac Julien te zien. Op het eerste gezicht nogal gelikte glossy foto's met weinig inhoud. Maar als je iets meer hoort over het onderwerp van de film Emerald city, Capital, kantelt het beeld dat je ervan krijgt. Julien wil juist de kunstwereld en alle idiote glamour en opgedreven prijzen aan de kaak stellen. De prachtige beelden zijn een extraatje waardoor hij misschien wel meer mensen bereikt. T/m 11 oktober.





Als laatste nog de vage presentatie 'This is the time, this is the record of time' gezien bij Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. De titel verwijst naar een liedje van Laurie Anderson, de getoonde werken zijn in opdracht gemaakt door Libanese kunstenaars. Het begeleidende boekje geeft een gigantisch lange verantwoording van het project, maar maakt het er niet veel duidelijker op. T/m 9 november. 
smba.nl

Geen opmerkingen: