donderdag 24 mei 2018

Rondje Rotterdam

Keith Edmier, Beverly Edmier

Berlinde De Bruyckere, Elie

Marc Sijan, Cornered

Duane Hanson, Two Workers

Ron Mueck, A Girl

Paul McCarthy, This Girl* 

Duane Hanson, Bodybuilder*
In de Kunsthal in Rotterdam is de tentoonstelling Hyperrealisme erg in trek. En het moet gezegd worden: het is spectaculair. De geslachtsdelen van alle tot in detail uitgevoerde naakten trekken veel bekijks. Maar... erg interessant is het niet. Een paar uitzonderingen daargelaten, zoals Berlinde de Bruyckere, die wat verder gaat dan alleen een gedetailleerd naakt. Ron Muek met zijn vijf meter lange monstrueuze baby vergroot dingen zodanig uit dat ze een heel andere betekenis krijgen. En Keith Edmier heeft tenminste een heel verhaal bij zijn zwangere moeder. Maar soms is het niet meer dan een superrealistisch beeld. Nog t/m 1 juli. 
kunsthal.nl
Daarna in Boijmans van Beuningen nog even de uitvergrote drollen bekeken van de internationaal bejubelde (why???) kunstenaarsgroep Gelatin. Je voelt je als bezoeker behoorlijk shit, in de zeik genomen, de kunstenaars hebben duidelijk schijt aan ons. Gelukkig hebben wij een museumjaarkaart, want als ik hiervoor 17,50 had moeten betalen, had ik mijn geld teruggevraagd. Alleen de naaktpakjes die in het begin hingen en die je eigenlijk kon aantrekken (duh!) waren wel grappig. T/m 12 augustus.
boijmans.nl

*Leuk detail: deze mochten niet gefotografeerd worden i.v.m. de "privacy van de modellen". Je gaat wel met je benen wijd model staan, de hele wereld kan je kut uitgebreid bekijken in een museum, maar dat mag niet op de foto haha. Ik heb ze overigens zo van internet gehaald!





Geen opmerkingen: