woensdag 12 februari 2014

De Hallen Haarlem

Koos Breukel, married couple.

Luuk Wilmering, True believer.

Sarah Lucas, self portrait with fried eggs.

Na alle uitstapjes nu ook maar weer eens het aanbod in mijn eigen stad bekeken. De tentoonstelling Karels Keuze in de Vleeshal is weinig verrassend, maar voor wie ervan houdt wel een feest der herkenning. Ex-directeur Karel Schampers heeft een keuze gemaakt uit door hem aangekochte werken en die keuze blijkt dus alleen maar video en fotografie te zijn. Weliswaar zitten alle bekenden erbij, zoals Tracey Emin, Paul McCarthy (brr!), Guido van der Werve en Julika Rudelius, maar die zijn de afgelopen jaren ook wel vaak te zien geweest in de Hallen. De enige video die nieuw was voor mij was van Matt Stokes, Long after tonight, een meeslepend filmpje van dansende en wervelende mensen in een kerkje.
Qua foto's waren er ook veel bekenden, zoals Koos Breukel, Celine van Balen, Boris Mikhailov, Dana Lixenberg en vele anderen.

Daarna ben ik nog even de Vishal binnen gelopen voor 'Mapping the world'., een ledententoonstelling van de Vishal. Leuk om Alice Brasser en Gemma van Poppelen te zien. De moeite waard zijn ook twee heel mooie werken van Helmuth van Galen en een vreemde met schelpjes en zand van Jules Kockelkoren (zie onder). De schilderijen van Helmuth mogen geen landschappen heten, maar deze zitten er wel heel dicht bij. 

Helmuth van Galen.

Helmuth van Galen.

Jules Kockelkoren.
 

Geen opmerkingen: