zondag 3 november 2013

Kunstlijn Haarlem 2013

  
Alice Brasser, Glass House

Alice Brasser, Buen Retiro

Herman van den Heuvel

Herman van den Heuvel

Rob Visje

Michiel Hoogeboom, The Greek
Tijdens de Kunstlijn weer mijn favoriete adresjes bezocht. Alleen de tentoonstelling The Air Near My Fingers in het Provinciehuis aan de Dreef, samengesteld door Michiel Hoogeboom, was nieuw. Mooie werken van Michiel zelf, (oude) foto's van Jasper de Beijer, foto's van Scarlett Hooft Graafland en schilderijen/installatie van Micha Patiniott. Wel leuk, vooral ook om het provinciehuis eens van binnen te zien.
In de "kunstacademie" was alleen het werk van Rob Visje de moeite waard om te bekijken. Geen titels (althans niet zichtbaar), dus je moet zelf maar bedenken waar het over gaat. Vooral interessant qua schilderen.
Daarna bij Alice Brasser langs. Van haar ben ik altijd weer onder de indruk. Ik houd van haar manier van schilderen, haar onderwerpen zijn interessant en zelfs de dingen die ze maakt tijdens jaarlijkse reisjes met schildervrienden ontstijgen het landschapje en worden helemaal van haarzelf.
Als laatste Herman van den Heuvel. Ook zo iemand die stug doorgaat op zijn eigen manier. Deze keer had hij 60 paneeltjes geschilderd van een stenengooiende jongen en daar een filmpje van gemaakt. Echt heel mooi!!!!! Ik hoop dat hij het op zijn site zet, zodat iedereen het nog kan bekijken.
air-near-my-fingers.tumblr.com
robvisje.nl
alicebrasser.com 
hermanvandenheuvel.nl

Geen opmerkingen: