vrijdag 12 juli 2013

Modebiennale Arnhem



Heb een fantastische dag gehad op de Modebiennale in Arnhem. Vooral het door Lidewij Edelkoort verzorgde deel in Moba Centraal is geweldig. Het thema Fetishism in Fashion wordt door haar helemaal uitgewerkt in de Moodroom in een soort Lidewij-presentatie. Maar dan veel uitbreider want elk onderwerp, zoals nudisme, regionalisme, sadomasochisme etc etc., is ook te zien in aparte kamers met de 'echte' kleding. Geweldig inspirerend! De biennale is nog tot 21 juli te bezoeken, vergeet ook niet even in de 'boekwinkel' te neuzen, het aanbod is heel bijzonder.
De presentatie van The People of the Labyrinths in de Eusebiuskerk vond ik vergeleken met de zeer verzorgde hoofdexpositie een aanfluiting.  Her en der in de kerk zijn schermen met video's, foto's en beschilderde heiligenbeelden geplaatst en er hangen lappen van TPOTL theirselves. 
In de stad zijn winkels als Humanoid, Coming Soon en Jones de moeite waard. Kijk vooral bij Jones naar de collectie van HeartWear, een project van de alom aanwezige Lidewij Edelkoort & her friends. Prachtige indigo stoffen en lappen (zie onder), waarvan de winst naar de makers in Afrika gaat.
moba.nu

Geen opmerkingen: