zondag 21 oktober 2012

Dutch Design Week

               

                                   
Gisteren (voor het eerst) met vrienden de Dutch Design Week in Eindhoven bezocht. We zijn niet verder gekomen dan Strijp, want daar was al heel veel te zien en te doen voor één dag. We begonnen bij Piet Hein Eek met koffie in het restaurant (foto linksboven), daarna de winkel (rest foto's hierboven) en werkplaatsen bekeken. Uiteindelijk vind ik dit toch ook de allerleukste plek van de DDW omdat er een speciale energie hangt van mensen die bezig zijn hun ideeen en dromen te verwezenlijken op een nieuwe manier die heel erg van nu is.

                 
                  




Op het bedrijventerrein Zwaanstraat 1 zitten o.a. Kiki en Joost  (linksboven), Rood (rechtsboven) en On the Road met een aantal verschillende ontwerpers (linksonder). Dit was in het prachtige atelier van Christiaan Lieverse (ik was jaloers op zijn ruimte en licht) waar zijn schilderijen zeer onterecht als achtergrond van het design fungeerden (foto rechtsonder).
In het Terratorium o.a. de kunst/design(?) van Tessa en Lisa en de prachtige parachutelampen van Drift.

Lunch bij Radio Royaal aan het Ketelhuisplein, grappige plek, lekker druk, leuke mensen en het eten was ook niet slecht (heerlijke ganalenkroketjes en goede vissoep).

Na de lunch nog het Klokgebouw bezocht met een shop met actueel werk van Nederlandse designers en een werkplaats waar je Bart Hess kunt helpen om zijn ontwerpen te realiseren.
In de shop nog drie nummers gescoord van het geweldige tijdschrift Elephant (voor 30 euro, normaal 60 euro), dat in hun eigen woorden gaat over 'The Arts en Visual Culture'.
Een aanrader! 

ddw.nl
radioroyaal.be

Geen opmerkingen: